Ta aldri øynene av målet

«Det handler om å være fokusert, og aldri ta øynene av målet»

Det sier Marit Beate Kasin, tidligere Norgesmester i langdistanse hundekjøring. Og nå er det snart gang igjen. Snøen har lagt seg flere steder i høyfjellet, og hundekjørerne lastet bilen med sleder og hunder for å finne langstrakte vidder med nysnø. 

Påmeldingene til flere av de store langdistanseløpene i hundekjøring er forlengst åpnet, og listene begynner nå å fylles opp av både merriterte kjørere og spennende nykommere. Disse hundekjørerne mennesker med knallhard psyke og mange av dem har svært god fysikk. Kasin har også løpt ultraløp, bare for å teste ut sin limit. For å kjøre hund å sprengkulde og snøstorm er ikke bare dans på roser.

For her er et ikke bare kaste inn håndkle om man føler seg sliten eller kjenner noen vondter fra gamle skader. Når du er alene langt inne på vidda, er det bare deg og hundene du kan stole på. Naturen gjør som den vil, og hjelpen kan være langt unna. Men disse idrettsutøverne vet hva de går til. De fleste jobber ved siden av sin idrett, med eller lever de med hundene. De knytter et nært forhold til hver av dem. Og når uværet står på som værst er de som ett.

Finnmarksløpet er Europas lengste hundekjørerløp og sammen med Femundløpet kanskje det mest kjente for de utefor hundkjørermiljøet. Men det finnes også mange andre kortere løp for spann fra 8-14 hunder som kan være verdt å få frem i lyset.

Denne vinteren kommer vi til å følge alle disse løpene, og du kan lese både forhåndsomtaler og reportasjer fra dem her hos oss. I tillegg vil vi legge ut lenker, slik at du kan følge dem live. Bli hekta på hundekjøring du også!

 

Previous Article
Next Article

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ukens video

Ski Orienteering in Swedish Lapland

Today we have 6 months left until the opening of the World Ski Orienteering Championships on March 19th 2019. Now we long for sunny winter days, exiting courses and great competitions!

Slået op af World Ski Orienteering Championships 2019 i Onsdag den 19. september 2018

Arkiv