Motsatt vei enn folk flest på Hafjell

De fleste liker å komme seg helskinna ned bakken på hafjell om vinteren, men noen har funnet ut den geniale idèen med å løpe opp bakken nå på høsten.

Foto: Stein B. Olsen/løpets hjemmeside

Og kanskje de blir der til snøen kommer så de kan kjøre ned igjen. Uansett er det til helgen (lørdag 29. septempber) klart for løpet Hafjell opp. Etter stor suksess i fjorårets utgave med mange fornøyde deltakere, arrangerer Øyer Tretten ski og Pellestova hotell Hafjell nok en gang et løp i fantastiske omgivelser. Dette er et motbakkeløp av klasse, og arrangøren poengterer at dette er et løp for alle aldre og alle nivåer.

Uansett hvilke ambisjoner du måtte ha, er dette absolutt et løp for deg. Ja, det er et motbakkeløp. Men ingen setter krav til hvor fort du skal komme deg opp, og det er lov til å gå. For dette er et løp for mosjonisten så vel som eliteutøveren.

Mange kommer nok til å se rødt i løpet av turen opp bakken, men det er nok sansynligvis bare et bilde på reklameskiltene på vei opp. For Red Bull har nå kommet inn som sponsor for løpet, og vil nok profilere seg godt oppover de 7,8 km fra Skitorget og opp til Pellestova der løperne må forsere 860 høydemeter. De yngste får lov til å start litt lenger opp i bakken og skal løpe halve distansen.

Er du virkelig tørst underveis i løpet, kan du trøste deg med at Red Bull deler ut et helt brett med Red Bull til første løper som passerer 5,2 km, og ikke nok med det. Du blir også kåret til Red Bull King of the mountain. En tittel du kan leve lenge på. Er du ikke først på 5,2, kan du uansett få slukken tørsten her. For her er det endelig drikkestasjon og du kan få deg et velfortjent pust i bakken.

Siden dette skal være et løp for alle, er det også mulighet for å løpe familiklassen/trim. Da holder det med at du karrer deg opp de siste snaue 4 km. Vil også du gjøre det motsatte av folk flest, så gå inn på løpets hjemmeside og meld deg på i dag: https://hafjellskimarathon.no/hafjell-opp/ 

Previous Article
Next Article

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ukens video

Ski Orienteering in Swedish Lapland

Today we have 6 months left until the opening of the World Ski Orienteering Championships on March 19th 2019. Now we long for sunny winter days, exiting courses and great competitions!

Slået op af World Ski Orienteering Championships 2019 i Onsdag den 19. september 2018

Arkiv