Rekordvarm fjellmaraton

Det var ingen som klaget over regn og snø under årets Fjellmaraton, men sol og varme ble kanskje i meste laget for noen.

Om det ikke ble varmerekord, så var det ikke mye om å gjøre da den 39 utgaven av Fjellmaraton. Den lengste distansen, som seg hør bør er et helmaraton, går over Valdresflya og med målgang på Beitostølen. Men det var ingen som kunne kjøle seg ned selv om høyden er på godt over 1000 moh over fjellet. Og med så godt vær var det folksomt i målområdet og god stemning med blant både tilskuere og arrangører.

Løpet består nå av fem separate løp, der Fjellbukken og Fjelltassen er et terrengløp. Og ikke et flatt løp på furumo. Halvmaraton, Miniton går på asfalt og er en forkortelse av hovedløpet.

Vi kunne skrevet mye om hvem som vant hvert av løpene, men henviser heller spesielt interesserte til løpets hjemmeside for å lese dette. I stedet vil vi som alltid RH gjør, heller promotere alle deltakere som kom seg gjennom sin løp som vinnere i en varme vi håper varere sommeren igjennom. Vi snakker her om idrettsglede, et storslått mosjonsarrangement der de aller fleste har andre årsaker til å delta enn å krysse målstreken som første mann.

Og selv for de som krysset linja lenge etter første mann i løypa, var det mange som strakk armene i været av ren ekstase over å gjennomføre en langsiktig målsetning de hadde satt seg. Helsegevinsten de får ved å trene til et slikt løp er mere verdt enn den pokalen de kunne fått om de kom først ned fra fjellet.

Neste år er det 40 årsjubileum for Fjellmaraton, og mange er allerede klar til å melde seg på som «early-bird» til jubileumsløpet i 2019. Her blir det garantert løpsfest vi sjelden har sett maken til på Beitostølen.

 

Next Article

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ukens video

Ski Orienteering in Swedish Lapland

Today we have 6 months left until the opening of the World Ski Orienteering Championships on March 19th 2019. Now we long for sunny winter days, exiting courses and great competitions!

Slået op af World Ski Orienteering Championships 2019 i Onsdag den 19. september 2018

Arkiv