Ultraløpere kan stemme frem «Årets Ultraløper»

For løpsåret 2018 har Ultraløpsutvalget i NFIF besluttet å gjeninnføre utmerkelsen «Årets Ultraløper» som «Utøvernes pris» basert på at alle norske ultraløpere gis adgang til å stemme på de nominerte kandidatene.

For tiende gang skal det kåres «Årets Ultraløper», denne gang for løpsåret 2018. Ultraløpsutvalget i NFIF har stått bak utdelingen hvert år. 
De fire første årene, fra 2009 til 2012, foretok utvalget nominasjonen av løperne, mens norske ultraløpere kunne stemme fram sine favoritter ved å rangere alle de nominerte. 
Fra og med 2013  har man delt ut utmerkelsen for både kvinner og menn, og i disse årene har NFIFs ultraløpsutvalg både nominert og utpekt «Årets Ultraløper».

– Begrunnelsen for å gjeninnføre den opprinnelige ordningen er at vi mener den tidligere modellen, der utvalget nominerte kandidater og aktive ultraløpere stemte på de nominerte, var en god modell. Etter noen år der utvalget både har nominert og utpekt vinnere, ønsker vi igjen å involvere utøverne til å stemme på de som Ultraløpsutvalget har nominert, sier utvalgets leder John Henry Strupstad.

Alle norske løpere som har fullført et ultraløp i 2018 eller tidligere kan stemme på Årets Ultraløper. Siste frist for å levere stemme er fredag 18. januar klokken 23:59.

De nominerte for løpsåret 2018:
Ultraløpsutvalget har i sitt siste møte vurdert mange kandidater og nominert følgende løpere til «Årets Ultraløper 2018» (i alfabetisk rekkefølge):
Kvinner: Henriette Brynthe, Sylvia Nordskar og Therese Falk.
Menn:Bjørn Tore Taranger, Didrik Hermansen og Hallvard Schjølberg.

Stemmeseddelen sendes på mail til Ultraløputvalget.

Statutter «Årets Ultraløper»:
1. Utmerkelsen ”Årets Ultraløper” er en årlig utmerkelse, til én kvinne og én mann.
2. NFIFs ultraløpsutvalg nominerer minimum tre og maksimum fem kandidater av hvert kjønn.
3. Nominasjonen offentliggjøres på kondis.no, friidrett.no og facebooksiden Norsk Ultra.
4. Nominasjonen gjøres på bakgrunn av sesongen som helhet. 
5. Alle som har løpt minst ett ultraløp i 2018 eller tidligere kan stemme på ”Årets Ultraløper” 
6. Stemmegiverne rangerer de nominerte (for eksempel 5,4,3,2,1 dersom fem nominerte). Den utøveren som oppnår den høyeste poengsummen er ”Årets Ultraløper”.

Previous Article
Next Article

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *